Felnőtt színház/Bérletes előadások-Az Orlai Produkciós Iroda bemutatja: Elhozzuk a belvárost

A 2017/2018-s színházi sorozatunkra az Orlai Produkciós Iroda (Belvárosi Színház) darabjaiból válogattunk. Az alább felsorolt 5 előadásból a bérleti sorozatban 3 előadást fogunk bemutatni, a felsorolt 5 időpontból 3-ban. Egy negyedik előadást bérleten kívül fogunk játszani a fennmaradt időpontokban.
Időpontok:
2017. november 5. vasárnap, 15 óra (bérletes): Bocs, félrement?
2017. december 3. vasárnap, 15 óra (bérletes): Mindent Éváról
2018. január 21. vasárnap, 15 óra (bérletes)
2018. február 25. vasárnap, 15 óra (bérleten kívüli)
2018. március 25. vasárnap, 15 óra (bérleten kívüli)

ONLINE jegyvásárlásra idekattintva van lehetőségük.

A tervezett előadások:
Ladislav Fuks: A hullaégető (dráma)

Ladislav Fuks: A hullaégetőSZEREPLŐK: Gálvölgyi János, Schruff Milán, Szúkenyik Tamás, Ujvári Janka, Ragán Edit, Gergely Rozália, Bora Levente

Rendező: Pelsőczy Réka

Karel Kopfrkingl, a prágai krematórium dolgozója a magával és a világgal elégedett tisztességes kispolgár mintapéldánya. A rajongásig imádja feleségét és két gyermekét, nagy buzgalommal és szakértelemmel végzi munkáját, és egyáltalán nem foglalkozik politikával. Ám 1938-at írunk, amikor is Németország elfoglalja a Szudéta-vidéket. Ekkor fokozatosan előbukkan a rendes honpolgár álarca alól az álszent szörnyeteg, a behízelgő hóhér, akinek fel sem tűnik, hogy már egy párhuzamos világrendet szolgál, melynek javáért magától értetődő természetességgel áldozza fel a hozzá legközelebb álló embereket is.
Ladislav Fuks hátborzongató regényéből a hatvanas években csehszlovák film is készült rasszizmusról, kirekesztésről, és arról a bizonyos szellemről, ami kiszabadult a palackból. Gálvölgyi János akkor Kopfrkingl magyar hangja volt, most végre színpadon is eljátszhatja ezt az aktualitásából mit sem vesztett történetet.
A színdarab Magyarországon a DILIA Színházi, Irodalmi és Audiovizuális Ügynökség (Prága) és a THEATRUM MUNDI Színházi és Irodalmi Ügynökség között létrejött megállapodás alapján kerül színre.
Az előadás a Vaskakas Bábszínház és az Orlai Produkciós Iroda együttműködésében jött létre.

Billy Van Zandt- Jane Milmore: Bocs, félrement? (vígjáték)

bocsfelrementSzereplők: Schruff Milán, Kovács Patrícia, Járó Zsuzsa, Mészáros Máté, Péter Kata

Rendező: Paczolay Béla

Egy nagy lebukás szimfóniája, e-mailekben, telefonokon és csevegő-programokon előadva.
Stephanie boldogan éli a hű feleségek életét: gondoskodik a háztartásról, neveli a gyerekeket – aztán egy napon kap saját számítógépet. Be is csap a mennykő. Érkezik egy furcsa üzenet a férjétől, talán nem is neki szánta? Csatlakozik Peg, a legjobb barátnő, hogy bosszút álljon az aljas férfinemen, és George, a legjobb barát, hogy mentse a menthetőt. De ki az a Wanda? Itt valami visszavonhatatlanul félrement.
A nagy sikerű off-Broadway komédia valós történet, valós e-mailekből. Sokan játszhattuk már valamelyik szerepét. 

Frederick Knott: Várj, míg sötét lesz (krimi)

varjamigSzereplők: Kovács Patrícia, Szabó Kimmel Tamás, Nagy Dániel Viktor, Ficzere Béla, Hováth Virgil, Ács Berta / Fekete Kepes Hanna / Medgyessy Lili

Rendezte: Novák Eszter

Három idegen férfi találkozik egy üres lakásban. Keresnek valamit, ami a háziaknak nem jelent semmit, nem is emlékeznek, hogy hová tehették, de a három idegen közül egy tisztában van vele, milyen sokat ér. Hogy mi ez a valami, és miért olyan fontos, azt csak ez az egy szereplő tudja. Mindenkinél kiszolgáltatottabb azonban a hamarosan hazaérkező háziasszony, a gyanútlan Susy, akit még a látása sem segít abban, hogy felismerje az egyre növekvő veszedelmet. Bravúros szerepjátékok egész sorával próbálják a bűnözők kiszedni belőle azt, amiről fogalma sincs. Igazi macska-egér játszma kezdődik, és a növekvő sötétben összemosódik, ki az üldöző és ki az üldözött.
A darab számtalanszor aratott nagy sikert a világ színpadain (Quentin Tarantino is szerepelt egyik felújításában), az Audrey Hepburn főszereplésével készült filmváltozat pedig örök klasszikus. 

Mary Orr: Mindent Éváról (vígjáték)

20370729_10155553462044641_1293310195_nSzereplők: Hernádi Judit, Kovács Patrícia, Egri Márta, Mészáros Máté, Szikszai Rémusz, Márton András, Bercsényi Péter, Rujder Vivien

Rendezte: Pelsőczy Réka

A lelkes színházrajongó, Eva Harrington kitartóan minden este ott várja kedvenc színésznőjét, Margót a művészbejárónál. Egy nap szerencséje lesz, bejuthat a vágyott szentélybe, a nagy színpadi sztár öltözőjébe, és megismerheti a színház bennfenteseinek világát, az ünnepelt sztárt, a népszerű házi szerzőt, a rettegett kritikust, és Thália szentélyének többi szereplőjét. Röpködnek a szellemességek, fergeteges komédia kerekedik, ám ez a játék nem csak játék. Sokkal több annál. A színdarab filmen vált örök klasszikussá: Bette Davis főszereplésével ma is a filmtörténet egyik legemlékezetesebb alkotásaként tartják számon.

Joe Dipietro: A folyón túl Itália (vígjáték)

afolyontulSZEREPLŐK: Szabó Kimmel TamásLázár KatiLukáts AndorBenedek MiklósSzabó ÉvaCseh Judit

Rendező: Znamenák István

Négy olasz-amerikai nagyszülő ül a vasárnapi ebédnél hétről hétre, és várja az unokát a nyüzsgő New York-i belvárosból. És ha már együtt vannak, elszabadul a konyhaművészet meg a valódi olasz téboly. Csakhogy Nick nagy bejelentésre készül…
Joe Dipietro vérbő komédiája generációs különbségekre épül: az időseknek mindig első a család, a fiataloknál ez bizony már nem ilyen egyszerű.
A színdarab Magyarországon a THEATRUM MUNDI Színházi és Irodalmi Ügynökség közvetítésével kerül színre.

Bérletek megújítása 2017. szeptember 4 -től – szeptember 21-ig

Új bérletek árusítása 2017. szeptember 25- től – október 20-ig

Jegyek árusítása október 24-től

Árak:

Hely

Bérlet ára

 Egyedi jegyek

1-8 és a 13 sor

6.500 Ft

 3.000 Ft

9-12 sor

5.800 Ft

2.500 Ft

14-18 sor

5.200 Ft

2.000 Ft

19- 21 sor

4.400 Ft

1.600 Ft

Erkély

6.500 Ft

3.000 Ft

 

 

 

Kategória: Bérletvásárlás, Színház | A közvetlen link.